Regnet svikter aldri

Releasedato lørdag 20. august 2022

Duoen Svart Fredag tar strupetak på høsten 2022 med singlen «Regnet svikter aldri». Teksten beskriver en personlig og mental høst, der hovedpersonen ser ut til å snøres inn i sin egen ensomhet og sine egne tanker.

Det er Jørn Åleskjær som synger og spiller piano. Han står også for komposisjonen, mens Ravi har bidratt på tekst, i tillegg til å spille synthesizer. Dette er den tredje singlen Svart Fredag slipper i løpet av et drøyt år.

Jørn beskriver tilblivelsesprosessen på følgende måte:
«Ravis idė til produksjon var enkel ,og som alltid;genial! Men ikke så enkel å gjennomføre i praksis. Tanken var å sitte ved pianoet, spille og synge samtidig, i et og samme take;at den tenkende og direkte stemningen,uten fiksfaks og bpm, skulle festes på tapen. Men med over en halv million flygler og pianoer her til lands og bare 66autoriserte pianostemmere,og han vi valgte viste seg å bli langtidssykemeldt ,skulle dette bli en langdryg affære. Var det så lurt å legge ned den siste pianostemmerlinja i 2011? Til slutt kvikna stemmer’n til og regnet og en ensom fugl fungerer som symfoniorkester. Ravi spiller blåsersoloen på synth i Bacharachestad.»

«Regnet svikter aldri» er produsert av Jørns bror Ole Johannes Åleskjær. Coverdesign står Kornelia Åleskjær for.